Pedroli Design

Advies en informatie over de kettingen en Stichting

Labeco en Pedroli Design.........

 

 

 Bovenstaande (retro)kettingen  zijn gemaakt van gefaccetteerde zwarte en oranje glasparels en versierd met bedeltjes en een grote zwarte bloem.

De bestelde ketting wordt helemaal op maat gemaakt, naar wens zelfs met verschillende kleuren en versieringen zoals een bedeltje of bloem.

Er is keuze uit vele materialen en kleuren: hout, kuststof, parelmoer, (gefacetteerd) glas, keramiek,  in principe is bijna alles mogelijk, ook wat betreft de kleur.

Natuurlijk kan ik er altijd een armband en/of oorbellen bij maken.

Goed beschermd door een speciale enveloppe en schattig organza zakje wordt de ketting verzonden.

 

Het maken van kettingen voor gelaryngectomeerden is zeer arbeidsintensief en kostbaar omdat de materialen  deugdelijk en stevig moeten zijn.

Het draad waarop ik rijg bestel ik bijv. in Amerika, het moet zeer dun en sterk zijn, omdat er verschillende keren door de kralen wordt geregen en de ketting als het ware ook een functie heeft bij het spreken.

Toch moeten ook de kralen meestal vrij zwaar en deugdelijk zijn, om dezelfde reden.

Overige zaken zoals sluitingen etc. moeten ook sterk en makkelijk in het gebruik en reiniging zijn. Als  draagster en maakster ben ik een ervaringsdeskundige als geen ander op dit gebied!

Eigenlijk is het niet mogelijk deze kettingen voor een redelijke prijs te vervaardigen, daarom heb ik in 2008 de Stichting Labeco(Laryngectomee Beauty Covers) opgericht, die zich ervoor inspant deze kettingen voor een redelijke prijs te kunnen maken.

Om de kosten wat te drukken is het andere deel, Pedroli Design, opgericht, dat zich richt op het ontwerpen van jonge en trendy sieraden, maar ook klassieke handgemaakte kettingen vervaardigt.

 

 Als er een ketting voor een gelaryngectomeerde gemaakt wordt, doe ik dit helemaal

 op maat. Het is dus van groot belang dat U aangeeft wat de lengte van de ketting

 moet zijn, dus dat U de omvang van de hals ter hoogte van het stoma goed meet

 of laat meten.

  Wel maak ik altijd verlengkettinkjes erbij en monteer ik ringen om de

 ketting eventueel zelf wat korter of langer te kunnen maken. U kunt natuurlijk ook

 langskomen voor advies of om een keuze te maken uit de vele materialen en

 modellen in mijn atelier in Haarlem, wel eerst even bellen!